Privacy Notice

Your privacy is important to us here at the Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (“MaGIC”). This Privacy Notice explains how we collect, use, and disclose your Personal Data. In this Privacy Notice, kindly note that references to “we”, “us” and “our” are references to MaGIC; its employees; and any entity controlled by, under common control with, or controlling, MaGIC; and references to our “affiliates” are references to the partners, agents, service providers, and contractors of MaGIC.

For the purposes of understanding this Privacy Notice, capitalised terms used in this Privacy Notice shall have the following meanings:

“Personal Data” shall have the meaning ascribed to it under the PDPA;

“Privacy Laws” shall mean the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) and all other data protection law in any part of the world as may be applicable from time to time, including all their respective subsidiary legislations and regulations as amended from time to time;

“Programmes” shall mean the programmes, events, discussions, campaigns, initiatives and/or features made available or organised by MaGIC, whether now or in future; and

“Website” means the MaGIC website accessible at https://www.mymagic.my/.

THE TYPES OF PERSONAL DATA WE COLLECT FROM YOU

The type of Personal Data which we collect from you may vary depending on the nature of our relationship and may include Personal Data that is sensitive in nature. We only collect Personal Data that is necessary and depending on the purpose of collection, it can include but is not limited to your name, national registration identity card number, nationality, race, birth date, age, gender, marital status, residential address, telephone number, your e-mail address, social media account details, or the details of any account you may have with any website or mobile application; your geographic location; your computer’s internet protocol address and any other identifying information of any computer and/or mobile device which you use to interact with us; your financial details including your bank account details; any record of your participation in any events and/or programmes organized or facilitated by us; your social security information and tax information; your religious beliefs, political affiliations, and memberships with any organisations; your criminal record or any record of you being the subject of any investigations, claims, or sanctions; your educational history and educational and professional qualifications; your past and current employment; information relating to your ownership of or equity in any companies; your medical information including your physical and mental condition; your biometric information; and video footage and pictures of you. We may also collect from you the aforementioned Personal Data relating to persons connected to you, such as your family, friends, and colleagues. Where you are providing us with the Personal Data of such persons, please ensure that they have read this Privacy Notice and consented to us processing of his/her Personal Data for any of the purposes prior to the supply of his/her Personal Data to us.

We would also like to inform you that in order for us to provide access to you to our Programmes, it may be obligatory for you to provide us with certain types of Personal Data. Conversely, some Personal Data may be voluntary or optional. On that note, we will indicate at the time of request on whether any Personal Data is obligatory. In the event that you decline to provide obligatory Personal Data or withdraw your consent to us using such Personal Data, our ability to provide you access to some of these Programmes may be affected.

SOURCES OF PERSONAL DATA
2.1 The purposes of processing your personal data

During your use of the Website and/or participation in the Programmes, we may / will collect your Personal Data when you register for a user account, update or change information for your user account; when we meet with you or speak with you over the phone; through your participations and engagements in the Programmes; through forms and surveys when you sign-up or register for an event or programme; when you join our mailing lists, e-mail lists, or messaging lists; when you provide us with details in order for us to notify you of any information in relation to the Programmes; via e-mails, short messaging service (or any other analogous form of messaging), mobile applications, social media channels, blogs, and various websites; through official letters; when we enter into any contract with you; when you enter our premises or locations under our control; and when you use any space and/or facility that we provide or make accessible to you; when you participate in our Programmes and/or the programmes and events of our affiliates.

We may also collect your Personal Data from third parties such as publicly accessible sources; legal databases or records; regulatory bodies or governmental agencies; the registry of companies; credit reference agencies or similar organisations; the media; marketing consultants; individual connected to you such as your family members, friends, colleagues and employers past and present; our collaboration partners, contractors, service providers or agents; and from such sources that have your consent to share your Personal Data with us. Subject to the extent required by applicable Privacy Laws, we will notify you of such collection and its purpose within one (1) month of receipt of the Personal Data.

2.2 Personal Data gathered from your use of Website

When you access our Website, your device sends information which may include Personal Data and we may track, collect, and aggregate information indicating, among other things, your device’s Internet Protocol (IP) address, type and characteristic of the mobile device, through the use of “cookies” or similar technologies; which pages of Website were visited, the order in which they were visited, when they were visited, which hyperlinks were clicked and the URLs from which you linked to our Website.

PURPOSES OF PROCESSING YOUR PERSONAL DATA

MaGIC uses your Personal Data principally to provide to you or offer to you information, assistance, products, and/or services, for example, events and programmes. We would also use your Personal Data for purposes such as to assess any application or request that you submit to us; to verify your financial standing including to conduct risk and credit checks; to assess your experience, qualifications, and background and/or to enable our affiliates to make the same assessments; to enable our affiliates to provide to you or offer to you information, assistance, events, programmes, products, and/or services; to maintain our records and files; for the establishment and maintenance of a database of users of our Website and participants of our Programmes for research purposes and to create a directory of start-ups, corporations and/or businesses to facilitate the growth of the start-up industry; in the course of performing our contractual obligations or enforcing our contractual rights provided for under any contract we have with you or with other parties; to seek your views and to obtain your feedback; to notify you of events, programmes, and opportunities which may be of interest or benefit to you; to generate data, statistics, models, and reports for our internal use and/or for disclosure to our affiliates, government entities, and/or to any relevant regulatory authority; to prevent fraud or crime or to assist the authorities in their investigations; for purposes relating to security; as part of any legal proceeding; to comply with any applicable laws, guidelines, or directives; and to perform any function provided for under the law or pursuant to any relevant regulatory authority.

YOUR RIGHTS TO YOUR PERSONAL DATA
4.1 Updating your Personal Data

It is important that the Personal Data that you provide to us is accurate, current and complete and that you do not submit any information to us which is inaccurate or misleading in order for us to provide the Programmes effectively. In the event you believe that your Personal Data as provided to us are inaccurate and out of date, you are responsible for informing us of such changes. If there has been any change in your Personal Data, we encourage you to keep us informed of any such change. Additional information from you may be needed to verify your identity before making any such correction. Please note that it may take some time for any change to your personal data to be reflected in our system and during that time, you might still receive communications from us.

4.2 Withdrawing or limiting your consent on processing of Personal Data

If you wish for us to cease collecting, using, disclosing or process your Personal Data (whether in whole or in part) rightfully in our possession or control, you may withdraw your consent by submitting a written request via email to our Data Protection Officer of your intention. You may also request that our processing of your Personal Data be limited such that (i) we only process your Personal Data for some but not all of the purposes mentioned; (ii) we only process some but not all of your Personal Data for the purposes mentioned; (iii) a combination of (i) and (ii); or (iv) any form of limitation of our processing of your Personal Data in any way. Note that, depending on the nature of the consent withdrawal or limitation, we may not be able to continue to provide or assist you with some or all of the features that we customarily provide. Upon the receipt of your request, we will process within a reasonable time and once the processing is complete, we will no longer collect, use, disclose or process your Personal Data, except to the extent that we retain your Personal Data for compliance, regulatory or other legal purposes. It may take up to two (2) months for your withdrawal to be reflected in our systems and as such, your Personal Data may still be processed during this period, if any.

4.3 Request to access data and portability

If you wish to request for a copy of all Personal Data provided to us, you can do so by sending an email to our Data Protection Officer of your intention and we shall provide you the Personal Data in a structured, commonly used and machine-readable format. You may also request portability of your Personal Data and we shall assist to transmit the Personal Data to another data user as requested.

DISCLOSURE OF YOUR PERSONAL DATA

The confidentiality of your Personal Data is imperative to MaGIC. However, in order to meet the purposes above, there will be instances where we will have to disclose your Personal Data. Parties to which we may make such disclosure include our affiliates, sponsors, auditors, consultants, lawyers, and advisors; educational institutions and prospective investors; event organizers; marketing agencies and consultants; social media channels and websites; credit reference agencies; government bodies; any parties which you have given us your consent to disclose your Personal Data to; or any to which disclosure is provided for under applicable law or required by any relevant regulatory authority.

The disclosure of your Personal Data may also involve the transfer of your Personal Data between different countries or geographic locations. When we transfer your Personal Data to another country or location, we will comply with our legal and regulatory obligations in relation your Personal Data for such transfer and adopt appropriate safeguards in place to ensure an adequate level of protection including ensuring the new recipient of the Personal Data is obliged to protect your Personal Data in accordance to any Privacy Laws.

The security of your Personal Data is of paramount importance to us and we have in place comprehensive security measures to safeguard your Personal Data.

MANAGEMENT OF PERSONAL DATA

In managing your Personal Data, we will put in place all necessary security arrangements to ensure that your Personal Data is adequately protected and this includes any reasonable measures to prevent any unauthorised access, collection, use, disclosure, copying, modification, leakage, loss, damage or alteration of your Personal Data. However, we will not be responsible for any unauthorised use of Personal Data by third parties which are attributable to factors beyond our control.

Your Personal Data will be retained for as long as we are either required to by any applicable laws or as is relevant for the purposes for which it was collected. Once your Personal Data is no longer necessary for the purposes, or we no longer have a legal or business purpose for retaining your Personal Data, we take steps to erase, destroy, anonymise or prevent access or use of such Personal Data for any purpose other than compliance with this Privacy Notice, or for purposes of safety, security, fraud prevention and detection in accordance with the requirements of any applicable law.

THIRD PARTY SITES

Our Website may contain links to other websites operated by other parties in which may be necessary for any of your participation in the Programmes. Please take note that we are not responsible for the privacy practices of websites operated by these other parties and you are advised to check on the applicable privacy policies of those websites to determine how they will handle any information they collect from you.

UPDATES TO THIS PRIVACY NOTICE

MaGIC may review and update this Privacy Notice from time to time. In this regard, we reserve the right to amend the terms of this Privacy Notice at our absolute discretion. We will inform you of these amendments via e-mail, post, short message service, or other means of communication as we decide. To be aware of the latest updates, please be sure to check our Website from time to time.

You agree that it is your responsibility to review the Privacy Notice regularly and your continued use of the Website and participation in our Programmes following any modification, updated or amendments to this Privacy Notice, whether or not reviewed by you, shall constitute your agreement to be bound by such amendments.

CONTACTING THE DATA PROTECTION OFFICER

If you have any questions relating to your Personal Data or about this Privacy Notice, or if you have any complaints regarding to our collection, use and handling of your Personal Data by us, or report any unauthorised or breach or violation of any terms in this Privacy Notice, you may contact us below:

The Data Protection Officer
Block 3730,
Persiaran APEC,
63000 Cyberjaya
Malaysia
Tel: +60 3 8324 4800
E-mail: enquiries@mymagic.my

Emails and letters should clearly state that you are making a data protection query, request or complaint in the subject line to ensure that matter is brought to our attention for our swift response. Every complaint, query and request will be dealt with promptly and fairly.

CONFLICT

In the even of any conflict or inconsistency between the English version of this Privacy Notice and the translated version in the Malay language, the English version shall prevail.

NOTIS PRIVASI

Privasi anda adalah penting bagi kami di Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (“MaGIC”). Notis Privasi ini akan menerangkan bagaimana kami mengumpul, menggunakan dan menzahirkan Data Peribadi anda. Di dalam Notis Privasi ini, “kami” dan “kita” merujuk kepada MaGIC; pekerja MaGIC; dan entiti lain yang dikawal oleh, dikawal bersama oleh, atau mengawal, MaGIC; dan “sekutu” merujuk kepada rakan kongsi, ejen, pembekal perkhidmatan dan kontraktor MaGIC.

Untuk tujuan memahami Privasi Notis ini, terma-terma di bawah mempunyai maksud yang berikut:

“Data Peribadi” mempunyai maksud seperti yang diberikan di dalam PDPA;

“Undang-undang Privasi” bermaksud Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (PDPA) dan undang-undang perlindungan data seluruh dunia yang lain yang mungkin akan tertakluk dari semasa ke semasa, termasuklah semua undang-undang subsidiari dan peraturan yang akan diubahsuai dari semasa ke semasa;

“Program” membawa maksud program, acara, diskusi, kempen, initiatif yang dibawa dan diatur oleh MaGIC, sama ada pada masa kini atau masa hadapan; dan

“Laman Web” bermaksud laman web MaGIC yang boleh diakses di https://www.mymagic.my/.

DATA PERIBADI YANG KAMI KUMPUL DARIPADA ANDA

Jenis Data Peribadi yang kami kumpulkan daripada anda bergantung kepada hubungan kami dengan anda dan ia termasuklah Data Peribadi yang sensitif. Kami hanya akan mengumpul Data Peribadi yang diperlukan sahaja dan bergantung kepada tujuan pengumpulan, ia termasuklah tetapi tidak terhad kepada nama, nombor kad pengenalan, kaum, warganegara, tarikh lahir, umur, jantina, status perkahwinan, alamat rumah, nombor telefon, alamat e-mel, maklumat akaun sosial media atau maklumat mana-mana akaun yang anda ada di Laman Web atau aplikasi mobil; lokasi geografi anda; alamat protokol internet komputer anda dan maklumat pengenalan lain daripada mana-mana komputer atau alat mobil yang digunakan untuk berinteraksi dengan kami; butiran kewangan anda termasuk butiran akaun bank; apa-apa rekod penyertaan anda di dalam acara dan/atau program yang dianjurkan atau dikendalikan oleh kami; maklumat keselamatan sosial dan cukai anda; kepercayaan agama anda, anutan politik dan keahlian dengan mana-mana pertubuhan; rekod jenayah anda atau apa-apa rekod di mana ada menjadi subjek siasatan, tuntutan atau sekatan; sejarah pendidikan anda dan kelayakan professional; pekerjaan dahulu dan sekarang anda; maklumat berkaitan dengan pemilikan atau ekuiti mana-mana syarikat; maklumat perubatan anda termasuk keadaan fizikal dan mental; maklumat biometrik anda; dan rakaman video dan gambar-gambar anda.

Kami juga mungkin akan mengumpul Data Peribadi tersebut daripada pihak-pihak yang berkaitan dengan anda seperti keluarga, kawan-kawan dan rakan-rakan sekerja anda. Di mana dan apabila anda membekalkan kami dengan Data Peribadi orang-orang yang tersebut, sila pastikan bahawa mereka telah membaca Notis Privasi ini dan bersetuju dengan pemprosesan Data Peribadinya untuk mana-mana tujuan sebelum memberikan Data Peribadinya kepada kami.
Kami juga ingin memberitahu anda bahawa terdapat beberapa jenis Data Peribadi yang dikategorikan penting dan diperlukan untuk kami memberkan akses Program kepada anda. Sebaliknya, terdapat juga Data Peribadi yang boleh diberikan secara pilihan atau sukarela.

Sehubungan dengan itu, kami akan menyatakan dengan jelas tentang Data Peribadi yang penting atau tidak semasa meminta Data Peribadi tersebut daripada anda. Jika anda memilih untuk tidak membekalkan Data Peribadi penting kepada kami atau memilih untuk menarik balik persetujuan anda kepada penggunaan Data Peribadi yang penting, akses anda kepada Program yang dianjurkan mungkin akan terjejas.

SUMBER DATA PERIBADI
2.1 Data Peribadi diberikan oleh anda atau pihak ketiga

Semasa menggunakan Laman Web dan/atau menyertai Program, kami mungkin / akan kumpul Data Peribadi anda semasa anda mendaftarkan, kemas kini atau ubah maklumat akaun anda; semasa kami berjumpa dengan anda ataupun bercakap dengan anda melalui telefon; melalui penyertaan Program; melalui borang-borang dan kaji selidik atau apabila anda mendaftar untuk menyertai Program; semasa anda menyertai senarai surat-menyurat, senarai e-meil atau senarai pesanan kami; apabila anda membekalkan kami dengan butiran-butiran anda agar kami dapat memberitahu anda tentang apa-apa berkaitan dengan Program; melalui e-mel, khidmat pesanan ringkas (atau apa-apa bentuk pesanan), aplikasi mobil, saluran media sosial, blog, dan berbagai laman web; melalui surat-surat rasmi; semasa menandatangani apa-apa kontrak dengan anda; semasa anda memasuki premis atau lokasi di bawah kawalan kami; dan apabila anda menggunakan ruang dan/atau fasiliti yang kami tawarkan atau berikan akses kepada anda; apabila anda menyertai Program kami atau program dan acara daripada sekutu kami.

Kami mungkin akan mengumpul Data Peribadi anda daripada pihak ketiga seperti sumber-sumber yang boleh diakses secara umum; pangkalan data atau rekod yang sah; sekutu kami; badan-badan kawal selia atau agensi-agensi kerajaan; pejabat pendaftaran syarikat; agensi rujukan kredit atau organisasi yang sewaktu dengannya; media; perunding pemasaran; individu-individu yang berkaitan dengan anda seperti ahli keluarga, kawan-kawan, rakan sekerja, dan majikan terdahulu dan sekarang; dan daripada sumber yang anda telah menyatakan kebenaran anda untuk berkongsi Data Peribadi anda dengan kami. Tertakluk kepada hak yang diberikan oleh Undang-Undang Privasi, kami akan memberitahu anda mengenai pengumpulan tersebut dan tujuannya dalam masa satu (1) bulan dari tarikh penerimaan Data Peribadi.

2.2 Data Peribadi dikumpul daripada penggunaan Laman Web oleh anda

Apabila anda mengakses Laman Web kami, alat peranti anda akan menghantar maklumat termasuklah Data Peribadi anda dan kami mungkin akan menjejak dan mengumpul maklumat berindikasi, antara yang lain, alamat jenis dan ciri Protokol Internet (IP) alat peranti mobil anda, melalui penggunaan “cookies” atau teknologi serupa; halaman Laman Web mana yang dikunjungi, urutan di mana mereka dikunjungi, ketika mereka dikunjungi, pautan yang mana yang diklik dan URL yang anda memautkan ke Laman Web kami.

TUJUAN MEMPROSES DATA PERIBADI ANDA

Kami menggunakan Data Peribadi anda terutamanya untuk membekalkan atau menawarkan anda maklumat, bantuan, produk-produk, dan/atau perkhidmatan, contohnya, sebarang program dan acara. Kami juga akan menggunakan Data Peribadi anda bagi tujuan menilai apa-apa permohonan atau permintaan yang anda hantarkan kepada kami; untuk mengesahkan kedudukan kewangan anda termasuk menjalankan pemeriksaan kredit dan risiko; untuk menilai pengalaman, kelayakan, dan latar-belakang anda dan/atau membolehkan sekutu kami untuk membuat penilaian yang sama; bagi membolehkan kami dan/atau sekutu kami membekalkan anda atau menawarkan anda maklumat, bantuan, acara, program, produk-produk, dan/atau perkhidmatan; untuk menjaga dan mengemaskini rekod dan fail kami; untuk pembentukan dan penyelenggaran pangkalan data pengguna Laman Web kami dan peserta Program kami bagi tujuan penyelidikan dan juga membuat direktori syarikat startup dan/atau perniagaan untuk memfasilitasi pertumbuhan industry startup; dalam menjalankan kewajipan kontrak kami atau menguatkuasakan hak-hak kami yang termaktub atau diperuntukkan di bawah mana-mana kontrak di antara pihak kami dengan anda atau dengan mana-mana pihak lain; untuk mendapatkan pandangan anda dan mendapatkan maklumbalas daripada anda; untuk memaklumkan anda tentang semua acara, program, dan peluang yang mungkin menarik bagi atau memberi manfaat kepada anda; untuk menjana data, statistik-statistik, model-model, dan laporan untuk kegunaan dalaman kami dan/atau untuk dizahirkan kepada sekutu-sekutu kami, badan-badan kerajaan, dan/atau mana-mana pihak yang mempunyai kuasa kawal selia yang berkaitan; untuk mencegah penipuan atau jenayah atau untuk membantu pihak berkuasa dalam penyiasatan mereka; untuk tujuan berkaitan dengan keselamatan; sebagai sebahagian daripada mana-mana prosiding undang-undang; untuk mematuhi mana-mana undang-undang, garis panduan, atau arahan terpakai; dan untuk melaksanakan apa-apa fungsi yang diperuntukkan di bawah undang-undang atau menurut mana-mana pihak yang mempunyai kuasa kawal selia yang berkaitan.

HAK ANDA KE ATAS DATA PERIBADI ANDA
4.1 Mengemaskini Data Peribadi Anda

Adalah penting bahawa Data Peribadi yang diberikan kepada kami adalah yang betul, terkini dan lengkap dan anda tidak memberikan maklumat kepada kami yang salah atau mengelirukan supaya kami dapat memberikan Program kepada anda secara efektif. Jika anda percaya bahawa Data Peribadi yang diberikan oleh anda adalah salah dan tidak terkini, anda bertanggungjawab untuk memberitahu kami tentang perubahan tersebut. Jika terdapat sebarang perubahan ke atas Data Peribadi anda, kami menggalakkan anda untuk memberitahu kami tentang perubahan tersebut. Kami mungkin akan meminta maklumat tambahan daripada anda bagi tujuan verifikasi identiti sebelum membuat apa-apa pembetulan. Harap maklum bahawa sedikit masa diperlukan bagi sebarang perubahan Data Peribadi anda untuk tercermin dalam sistem kami dan selama itu, anda mungkin akan menerima komunikasi daripada kami.

4.2 Menarik balik atau mengehad pesetujuan untuk memproses Data Peribadi anda

Sekiranya anda ingin kami berhenti mengumpulkan, menggunakan, menzahirkan atau memproses Data Peribadi anda (sama ada secara keseluruhan atau sebahagian) dengan betul dalam simpanan atau kawalan kami, anda boleh menarik balik persetujuan anda dengan mengemukakan permintaan bertulis melalui e-mel kepada Pegawai Perlindungan Data kami tentang niat anda. Anda juga boleh meminta kami mengehadkan proses Data Peribadi anda kepada (i) pemprosesan Data Peribadi anda untuk sebahagian tujuan sahaja; (ii) atau untuk kami memproses sebahagian daripada Data Peribadi anda untuk semua tujuan; (iii) kombinasi (i) dan (ii); atau (iv) apa jua had pemprosesan Data Peribadi yang anda inginkan. Harap maklum bahawa bergantung kepada jenis penarikbalikan dan had persetujuan, ada kemungkinan kami tidak boleh meneruskan untuk memberi atau membantu anda dengan beberapa atau semua ciri yang biasanya kami sediakan. Setelah kami menerima permintaan anda, kami akan memproses permintaan tersebut dalam masa yang sewajarnya dan sejurus sahaja kami selesai memproses permintaan itu, kami tidak lagi akan mengumpul, menggunakan, menzahirkan atau memproses Data Peribadi anda, kecuali sejauh mana kami boleh menyimpan Data Peribadi anda untuk tujuan pematuhan, peraturan atau undang-undang. Ia boleh mengambil masa dua (2) bulan untuk penarik balikan tersebut tercermin di dalam sistem kami dan selama itu, Data Peribadi anda mungkin akan diproses oleh kami, jika ada.

4.2 Menarik balik atau mengehad pesetujuan untuk memproses Data Peribadi anda

Jika anda ingin meminta salinan Data Peribadi yang anda berikan kepada kami, anda boleh menghantar e-mel kepada Pegawai Data Peribadi kami dan kami akan memberikan Data Peribadi anda dalam fomat yang tersusun, biasa digunakan dan boleh dibaca mesin. Anda juga boleh meminta untuk memindahkan Data Peribadi anda kepada pengguna data yang lain dan kami akan membantu dengan permintaan anda tersebut.

PENZAHIRAN DATA PERIBADI ANDA

Kerahsiaan Data Peribadi anda adalah amat penting bagi kami. Walaubagaimanapun, bagi memenuhi tujuan di atas, akan terdapat situasi-situasi di mana kami mungkin perlu menzahirkan Data Peribadi anda. Penzahiran Data Peribadi anda mungkin akan dilakukan di antara para sekutu, penaja, juru audit, perunding, peguam dan penasihat kami; institusi pembelajaran dan bakal pelabur; pengatur acara, agensi pemasaran dan perunding; saluran media sosial dan laman-laman web; agensi rujukan kredit; badan-badan kerajaan; mana-mana pihak yang anda memberi kebenaran kepada kami untuk menzahirkan Data Peribadi anda; atau mana-mana pihak yang mana penzahiran diperuntukkan di bawah undang-undang yang berkenaan atau dikehendaki oleh penguatkuasa kawal selia yang berkenaan.

Penzahiran Data Peribadi anda berkemungkinan akan melibatkan pemindahan Data Peribadi anda kepada negara-negara atau lokasi geografik yang berbeza. Apabila kami memindahkan Data Peribadi anda kepada negara atau lokasi yang lain, kami akan mematuhi kewajipan undang-undang dan peraturan yang berkenaan berkaitan dengan Data Peribadi dan mengamalkan dan meletakkan perlindungan yang sewajarnya mengikut tahap yang mencukupi termasuklah memastikan penerima baharu Data Peribadi untuk melindungi Data Peribadi anda mengikut Undang-Undang Privasi.

Keselamatan Data Peribadi anda adalah kepentingan kami dan kami telah meletakkan dan mengamalkan langkah keselamatan yang menyeluruh untuk melindungi Data Peribadi anda.

PENGENDALIAN DATA PERIBADI ANDA

Kami akan menyediakan aturan keselamatan yang wajar untuk memastikan bahawa Data Peribadi anda dilindungi dan diselia dengan memadai. Hal ini termasuk mengambil langkah-langkah munasabah untuk mengelakkan sebarang akses, pengumpulan, penggunaan, penzahiran, penyalinan, pengubahsuaian, kebocoran, kehilangan, kemusnahan atau pengubahan Data Peribadi anda tanpa kebenaran. Namun, kami tidak akan bertanggungjawab untuk mana-mana penggunaan Data Peribadi tanpa kebenaran oleh pihak ketiga yang berpunca daripada faktor-faktor di luar kawalan kami.

Data Peribadi anda akan disimpan selama mana yang kami perlukan seperti yang diperlukan oleh undang-undang yang berkenaan atau selama masih relevan untuk tujuan pengumpulan Data Peribadi tersebut. Sekiranya Data Peribadi anda tidak lagi diperlukan untuk tujuan tersebut, atau tiada tujuan undang-undang atau perniagaan bagi kami untuk menyimpan Data Peribadi anda, kami akan mengambil langkah untuk memadam, melupuskan, menganonimasikan atau menyekat akses atau penggunaan kepada Data Peribadi anda  untuk tujuan selain daripada seperti yang tertakluk di dalam Notis Privasi ini, atau untuk tujuan keselamatan dan pencegah dan mengesan penipuan seperti yang diperlukan oleh undang-undang yang berkenaan.

LAMAN WEB PIHAK KETIGA

Laman Web kami mungkin mengandungi pautan ke laman-laman web yang dikendalikan oleh pihak lain yang wajar bagi penyertaan anda dalam Program kami. Sila harap maklum bahawa kami tidak akan bertanggungjawab ke atas amalan privasi yang diamalkan oleh laman web tersebut dan anda juga dinasihatkan untuk menyemak dan membaca polisi privasi laman-laman web itu untuk mengetahui tentang cara mereka mengendalikan maklumat yang dikumpul daripada anda.

KEMASKINI NOTIS PRIVASI

MaGIC mungkin akan menyemak dan mengemaskini Notis Privasi ini dari semasa ke semasa. Sehubungan dengan itu, kami mempunyai hak untuk membuat pembetulan ke atas semua terma di dalam Notis Privasi ini. Kami akan memberitahu anda tentang semua pembetulan yang dilakukan melalui e-mel, pos, khidmat pesanan ringkas atau apa jua cara komunikasi yang kami putuskan. Bagi mendapatkan maklumat atau informasi yang terbaharu daripada kami, anda disarankan untuk menyemak Laman Web dari semasa ke semasa.

Anda bersetuju bahawa anda bertanggungjawab untuk menyemak Notis Privasi ini secara berkala dan jika anda terus menggunakan dan mengakses Laman Web dan menyertai Program kami selepas kami telah mengubahsuai, mengemaskini atau memperbetulkan Notis Privasi ini, anda dianggap telah bersetuju dengan segala pengubahsuaian, pengemaskinian atau pembetulan tersebut tidak mengira jika anda telah menyemaknya atau tidak.

PEGAWAI DATA PERIBADI

Jika terdapat sebarang pertanyaan mengenai Data Peribadi anda atau Notis Privasi ini, atau anda mempunya sebarang aduan mengenai cara kami mengumpul, menggunakan dan mengendalikan Data Peribadi anda, atau anda ingin melapor sebarang penggunaan tanpa kebenaran atau pelanggaran terma Notis Privasi ini, anda boleh hubungi kami di bawah:

Pegawai Data Peribadi
Blok 3730,
Persiaran APEC,
63000 Cyberjaya
Malaysia
Tel: +60 3 8324 4800
E-mail: enquiries@mymagic.my

Sebarang e-mel dan surat yang dihantar oleh anda hendaklah jelas menyatakan bahawa anda sedang membuat pertanyaan berkaitan dengan perlindungan data, permintaan atau pengaduan supaya kami dapat mengenalpastinya dengan pantas. Sebarang aduan, pertanyaan dan permintaan akan dikendalikan dengan pantas dan adil.

KONFLIK

Jika terdapat sebarang konflik atau ketidaksamaan antara versi Notis Privasi ini dalam Bahasa Inggeris dan terjemahaan ini, versi Notis Privasi dalam Bahasa Inggeris akan digunakan.

Speak to us and together,
let's make an impact.
Talk to us